Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag spaghetti, 10 dag salami pokrojonego w drobną kostkę, 1/4 szklanki startego parmezanu, 1 łyżka kaparów, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 duża zielona papryka pokrojona w kostkę, 4 pomidory pokrojone w małą kostkę, 4 łyżki pasty pomidorowej, 1 duża cebula pokrojona w plasterki, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, szczypta oregano, pół łyżki roztartego czosnku, 1/4 łyżeczki octu winnego, pół szklanki niesłodzonego mleka skondensowanego, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować makaron. Na oliwie podsmażyć salami. Dodać cebulę, paprykę, czosnek i kapary. Smażyć do miękkości. Dodać pomidory. Smażyć do miękkości pomidorów. Dodać pastę pomidorową i ocet. Dodać mleko i gotować aż połowa płynu wyparuje. Do sosu dodać makaron i wymieszać. Doprawić pieprzem, oregano i solą. Spaghetti podawać posypane serem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Świetne zrobię na pewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    świetne! zrobie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    śliczna fotka i smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetne zdjęcie, a spaghetti uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !