Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wołowe z sosem serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
Marynata do mięs pikantna Prymat
ser lazur 20 dag
śmietana 18-procentowej 2 łyżki
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe z sosem serowym

Wołowinę kroimy w plastry grubości 4cm. Lekko rozbijamy dłonią.Marynujemy w marynacie Prymat 3h w chłodnym miejscu. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 min w temp. 220 stopni. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa na ostatnie 7 min pieczenia. Ser rozpuszczamy w rondelku, dodajemy śmietanę,pieprz i tak otrzymanym sosem polewamy steki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 27.02.2012 12:17
pyszne
ankaryba 16.09.2011 13:10
fajne;)
Izabela/bella81 24.05.2011 10:57
na pewno bardzo dobre:)
ben-ka 24.01.2011 12:27
Takie danie by mi bardzo smakowało.
Emilia22 27.11.2010 11:14
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak