Sposób przygotowania

Mąkę i proszek do pieczenia przesiej przez sito do miski. Dodaj kefir, olej, cukier i szczyptę soli, wbij jajka, dokładnie wymieszaj lub zmiksuj na jednolitą masę.
Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, smaż z obu stron na złoty kolor. Racuszki dokładnie osącz z tłuszczu. Racuszki bardzo dobrze smakują posypane cukrem lub ze śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł, koniecznie muszę wypróbować;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !