Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto zaparzane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 2 szklanki
cukier puder 1/4 szklanki
masło 1 kostka
cukier 4 łyżki
jaja 10 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
jabłka 3 starte

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto zaparzane

Mleko gotujemy, dodajemy masło i mąkę, podgrzewamy. Po ostudzeniu dodajemy jabłka, cukier, bułkę tartą i żółtka. Na sam koniec ubitą pianę z białek. Całość dokładnie mieszamy, masę przekładamy na blaszkę, pieczemy 40min. w temp 200st. Posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak