Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op
mleko skondensowane krówka 1 puszka
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 2 szkl
masło 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
czekolada mleczna 2 rządki
woda letnia odrobina
herbatniki 4 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec

Budyń przygotować według przepisu.
W blaszce keksowej ułożyć następujące warstwy:
1) na dnie biszkopty
2) a następnie polać na nie zimny budyń
3) potem herbatniki
4) posmarować krówką
5) biszkopty
W garnku z odrobiną wody rozpuścić czekoladę a następnie polać nią ostatnią warstwę przekładańca. Wstawić na 30 min. do lodówki
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.03.2014 21:30
Dziękuję za odwiedzenie mojego przepisu.
IwonaKa 25.12.2013 23:19
smaczne ciacho
Zdzisław 20.11.2013 08:09
dla mnie smaczne jedzenie
MagdaXXX 09.10.2013 10:14
zjadłabym takie ciacho
wiola28a 22.09.2011 16:29
wyglada apetycznie
Barbara/zuza22_85 15.09.2011 11:03
pycha
ma-pl 21.08.2011 16:24
apetycznie wygląda
Jaheira11 30.01.2011 17:42
fajnie wygląda
RenataZ-et 25.10.2010 21:37
Mniam! Wygląda bardzo apetycznie :))))
Karolcia12 15.10.2010 13:48
super przepis i świetnie wygląda
Justyna73 02.10.2010 14:44
musi być pyszne
Justyna73 02.10.2010 14:44
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak