Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, margaryny (musi być w temp pokojowej), cukru pudru, proszku do pieczenia i kakao zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i pieczemy w piekarniku. Gdy ostygnie kruszymy je bardzo mocno, dodajemy wg uznania orzechy, płatki migdałowe, wcześniej sparzone rodzynki, pokruszone herbatniki i dolewamy szklankę zimnego mleka. Masę ugniatamy i formujemy z niej jeża. Następnie polewamy polewą czekoladową i wkładamy w ciasto ryż tak, aby przypominał kolce. Można użyć zarówno kolorowego jak i białego. W przypadku kiedy nie mamy ryżu, kolce można zrobić także z płatków migdałowych.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetnie wygląda ten jerzyk
  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    świetny wygląd, wypróbowany, każdy się zachwycał
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super! moje dzieciaki pokochały lepienie takiego ryżowego zwierzaka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    ulubione ciasto moich dzieci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !