Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DRILLOWANY KURCZAK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 sztuka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: DRILLOWANY KURCZAK

Pierś kurczaka dzielimy na porcje (można użyć też mięsa zdjętego z udka kurczaka - bez skórki). Przyrządzamy marynatę: oliwę mieszamy z przyprawą ziołową do kurczaka Prymat. Kawałki kurczaka umieszczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z marynaty i grillujemy (można też na patelni grillowej). Podajemy z grillowanymi warzywami np. ziemniakami. W tym celu obrane ziemniaki przez ok. 10 minut gotujemy we wrzątku, następnie kroimy w dość grube plastry lub w ćwiartki i grillujemy. Do dania polecam jako dodatek sałatkę warzywną np. pomidorową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak