Sposób przygotowania

Pierś kurczaka dzielimy na porcje (można użyć też mięsa zdjętego z udka kurczaka - bez skórki). Przyrządzamy marynatę: oliwę mieszamy z przyprawą ziołową do kurczaka Prymat. Kawałki kurczaka umieszczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z marynaty i grillujemy (można też na patelni grillowej). Podajemy z grillowanymi warzywami np. ziemniakami. W tym celu obrane ziemniaki przez ok. 10 minut gotujemy we wrzątku, następnie kroimy w dość grube plastry lub w ćwiartki i grillujemy. Do dania polecam jako dodatek sałatkę warzywną np. pomidorową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !