Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona fasolka z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolki szparagowej 50 dag
dymki 3
papryki czuszki 3
ząbki czosnku 3
pomidory 4
olej do smażenia
kminek Prymat
sól
indyk 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona fasolka z indykiem

Fasolkę myjemy, osuszamy, odcinamy końce i kroimy w krążki. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ drobno siekamy. Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wsypujemy dymki, odrobinę kminku, czosnek oraz czuszkę i szklimy. Dodajemy fasolkę, mieszamy. Podlewamy odrobiną wody i dusimy, aż woda wyparuje. Pomidory myjemy, podlewamy wrzątkiem i obieramy. Miąższ kroimy w kawałki. gdy fasolka zmięknie, dodajemy pomidory. Dusimy, od czasu do czasu mieszając, aż pomidory się rozgotują. Jeżeli potrawa jest gęsta, podlewamy wodą. Doprwiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak