Sposób przygotowania

Ubij pianę z białek. Oddzielnie utrzyj żółtka z cukrem. Ostrożnie połącz obie masy, uważając, aby piana nie opadła. Dodaj namoczoną i rozpuszczoną żelatynę (przepis na torebce). Krem podziel na 2 równe części, do jednej dodaj sok z cytryny i dokładnie wymieszaj. Do drugiej części dodaj kakao rozpuszczone w wódce, również wymieszaj. Obie masy wkładaj na przemian do pucharków koktajlowych, każdą warstwę wygładzaj łyżeczką. Możesz udekorować wisienką z konfitury albo wiśnią koktajlową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    musze wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nie znam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    może być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !