Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny gulasz grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwków lub podgrzybków 1,5 kg
kiełbasy 3
cebule 3
kilka suszunych grzybów
Majeranek suszony Prymat
rozmaryn
sól, pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny gulasz grzybowy

Suszone grzyby moczymy 4-5 godzin w 1/2 l wody następnie odcedzamy ale wywar zachowujemy. Świeże grzyby oczyszczamy, gotujemy 30 min w małej ilości wody. Kiełbasę kroimy w kostkę oprószamy rozmarynem i majerankiem i podsmażamy na małej ilości oliwy. Cebule obieramy, kroimy w małą kostkę i wsypujemy do kiełbasy. Dusimy, aż cebula zmięknie.
Wszystkie grzyby kroimy w kawałki i podsmażamy na głębokiej patelni. Podlewamy wywarem z suszonych grzybów i dusimy, aż zgęstnieją. Dodajemy kiełbasę z cebulą i mieszamy. Doprawiamy pieprzem, majerankiem i solą. Dusimy jeszcze ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 25.09.2010 21:06
Musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak