Sposób przygotowania

Suszone grzyby moczymy 4-5 godzin w 1/2 l wody następnie odcedzamy ale wywar zachowujemy. Świeże grzyby oczyszczamy, gotujemy 30 min w małej ilości wody. Kiełbasę kroimy w kostkę oprószamy rozmarynem i majerankiem i podsmażamy na małej ilości oliwy. Cebule obieramy, kroimy w małą kostkę i wsypujemy do kiełbasy. Dusimy, aż cebula zmięknie.
Wszystkie grzyby kroimy w kawałki i podsmażamy na głębokiej patelni. Podlewamy wywarem z suszonych grzybów i dusimy, aż zgęstnieją. Dodajemy kiełbasę z cebulą i mieszamy. Doprawiamy pieprzem, majerankiem i solą. Dusimy jeszcze ok 15 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Boguśka1

    Musi być pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !