Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szczypiorkiem na masełku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
wąski szczypiorek 1/3 pęczka
masło 1 łyżka
sól
pieczywo

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szczypiorkiem na masełku

Szczypiorek myjemy, a następnie drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy posiekany szczypiorek. Przyprawiamy szczyptą soli. Chwilę podsmażamy. Następnie wbijamy jajka i mieszamy cały czas, aż się zetną. Podajemy ze świeżym pieczywem.

PS. Pamiętajmy, ze jajka mają dużo cholesterolu i powinniśmy je jeść w dni, w których nie jemy mięsa :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 30.11.2012 22:19
Zawsze smacznie i zdrowo !
smakowita 20.12.2011 13:04
wygląda smakowicie
Iwusia 22.10.2011 23:15
bardzo taką lubię ;)
banditka 18.11.2010 09:06
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak