Sposób przygotowania

Paluszki karabowe kroimy w poprzek na dwa kawałki, a następnie każdy wzdłuż. Każdy smarujemy \"od spodu\" wasabi.

Awokado musi być dojrzałe i miękkie (im awokado bardziej dojrzałe, tym bardzie jest miękkie). Kroimy je na pół, wyciągamy pestkę, a nastepnie obieramy ze skórki np. obieraczką do warzyw. Każdą połówkę kroimy wzdłuż na plasterki (na przekroju trójkątne), a następnie na pół w poprzek.

Algi kroimy na pół, kładziemy \"chropowatą\" stroną do góry i za pomocą pędzelka zwilżamy wodą.

Na kwawałku awokado kładziemy ćwiartkę paluszka krabowego, z alg odcinamy paseczek o szerokości około 5 mm i owijamy wokół każdej porcji. Dzięki zwilżeniu algi robią się miękki i lepią siędo siebie.

Podajemy z sosem sojowym do maczania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Ładnie się prezentuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Wygląda super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    wyglada orientalnie i ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    uwielbiam sushi
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    z chęcią bym spróbowała
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    kusi to zdjecie kusi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dobry jest? nigdy nie jadlem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    extra
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    fajnie by się prezentowało jako przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !