Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi: krab z awokado

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki krabowe 1 op
awokado 1 dojrzałe
algi do shusi 1 arkusz
wasabi

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi: krab z awokado

Paluszki karabowe kroimy w poprzek na dwa kawałki, a następnie każdy wzdłuż. Każdy smarujemy \"od spodu\" wasabi.

Awokado musi być dojrzałe i miękkie (im awokado bardziej dojrzałe, tym bardzie jest miękkie). Kroimy je na pół, wyciągamy pestkę, a nastepnie obieramy ze skórki np. obieraczką do warzyw. Każdą połówkę kroimy wzdłuż na plasterki (na przekroju trójkątne), a następnie na pół w poprzek.

Algi kroimy na pół, kładziemy \"chropowatą\" stroną do góry i za pomocą pędzelka zwilżamy wodą.

Na kwawałku awokado kładziemy ćwiartkę paluszka krabowego, z alg odcinamy paseczek o szerokości około 5 mm i owijamy wokół każdej porcji. Dzięki zwilżeniu algi robią się miękki i lepią siędo siebie.

Podajemy z sosem sojowym do maczania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 30.11.2012 22:20
fajnie by się prezentowało jako przekąska
smakowita 21.04.2012 09:30
super
Łukasz15 15.03.2012 09:58
extra
mic 03.12.2011 10:27
dobry jest? nigdy nie jadlem
motomaniak 18.10.2011 14:16
kusi to zdjecie kusi
polly66 03.06.2011 13:32
z chęcią bym spróbowała
agnieszka189 14.02.2011 09:04
uwielbiam sushi
banditka 18.11.2010 09:04
wyglada orientalnie i ciekawie
Islanzadi 14.10.2010 01:03
Wygląda super :)
ana00 11.10.2010 10:19
Ładnie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak