Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe ptysie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szklanka mąki
jajko 5
kostka masła 2,5
sól
szklanka śmietany
śmietan fix
cukier puder łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe ptysie

Wstawiamy w nie wielki garnku szklankę wody którą musimy zagotować ze szczyptą soli i masełka. Energicznie wsypujemy mąkę i szybko mieszamy. Ciasto powinno zrobić się gęste.Zdejmujemy. Wbijamy jajka i od razu miksujemy. Przełóż ciasto do rękawa foliowego i wyciskaj małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 25 minutek w 200st.. Śmietanę ucieramy z ze Śmietanfiksem i cukrem pudrem, szprycą napełniona masą wypełniamy ptysie od spodu. Lukier przygotować , i udekoruj nim wierzch ptysiów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.12.2012 19:17
lubię takie
babcia
babcia 25.12.2012 19:17
lubię takie
ewaa 05.11.2011 15:50
mniamm...super:)
gosia561 07.08.2011 00:32
ale smakołyki
stokrotka 29.05.2011 11:27
super
plocia 08.11.2010 21:12
mniamuśne
Margo1 18.10.2010 08:59
coś mi literówki się poknociły !!
Margo1 18.10.2010 08:54
widziałem już takie ,ale nie jadłem
Monika193
Monika193 27.09.2010 11:00
super
Beata73 26.09.2010 17:46
ekstra smaczne!
IZABELA29 26.09.2010 10:59
ależ mi smaka narobiłas
alaaa 25.09.2010 20:25
smaczne,z lukrem nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak