Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/2 kg ładnej łopatki wp. 2 łodygi selera nać. 1 mały seler korzeń lub pół większego 1/2 słoiczka pędów bambusa
bulion 2 szklanki
olej 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout

Umyte mięso pokroić w kostkę, łodygi selera w plasterki , korzeń selera w słupki, pędy bambusa osączyć.W rondlu rozgrzać olej , wrzucić mięso i oba selery ,smażyć 10 min, podlać bulionem, dodać pędy bambusa, sos sojowy, przyprawić solą i pieprzem.Dusić na małym ogniu 40-50 min .Ragout podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.07.2013 15:28
pyszny gulasz
Wacław 15.06.2013 13:15
fajny przepis,podoba mi sie :)
Mati13 10.12.2012 20:14
przepyszne jedzenie
anemon 15.07.2012 20:01
Pyszny obiad u Ciebie, warto zrobić i przekonać się jak smakuje.
forgielka 26.04.2012 10:42
super
czekoladka_m 25.08.2011 10:59
Jeszcze nigdy nie jadłam pędów bambusa, chyba czas to zmienić:)
eli_555 03.08.2011 23:17
to musi być pyszne
kuklik 27.07.2011 14:23
fajny ciekawy przepis
traktorek 03.07.2011 13:19
ciekawe
barbara11561 20.04.2011 19:07
Mnie się też podoba:)
Aneta41 17.03.2011 13:22
nigdy nie jadlam ale wyglada smakowicie
wedith1 10.11.2010 07:45
Pychotka!
kasiurek 22.10.2010 08:15
jeszcze nigdy nie próbowałam, najwyzsza pora
ben-ka 25.09.2010 21:22
Podoba mi sie Twój przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak