Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jagodowo - pomarańczowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciemny cukier Demerara 1 i 1/2 łyżli
otarta skórka pomarańczy 1/2 łyżeczki
jogurt 400 g
jagody 2 filiżanki
pomarańcze 2 szt
zarodków przennych 25 g
starta czekolada 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jagodowo - pomarańczowy

Jagody umyć i odsączyć na sicie. Do małej miseczki wsypać cukier, startą skórkę z pomarańczy i zarodki pszenne. Całość lekko utrzeć wypukłą stroną łyżki do połączenia się składników. Pomarańcze obrać i odfiletować cząstki lub usunąć białą błonkę. Podzielić składniki na cztery porcje i nakładać do pucharków w następującej kolejności: jagody, 2 ½ łyżki jogurtu, posypka z zarodków, cząstki pomarańczy. Powtórzyć nakładaną kolejność składników. Po wierzchu posypać pomarańcze startą czekoladą. Natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 06.01.2011 14:48
ciekawie i dziwnie
Monika192 07.12.2010 13:03
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak