Sposób przygotowania

Mąkę, 2 jaj, sól, cukier, mleko i wodę (gazowana sprawi, że naleśniki będą bardziej pulchne) mieszamy na gładką masę z której smażymy rumiane naleśniki.

Do farszu będą potrzebne ugotowane ( ale nie rozgotowane!) brokuły, które po wystudzeniu drobno kroimy i mieszamy ze śmietaną, startym serem i 1 jajkiem. Doprawiamy do smaku solą, gałką muszkatołową oraz czosnkiem. Gotową masę nakładamy na naleśniki i zawijamy.

Następnie układamy je w naczyniu żaroodpornym i oprószamy odrobiną tartego sera żółtego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 250 \' dopóki ser się nie rozpuści.
Krokiety równie dobrze prezentują się panierowane w bułce tartej i usmażone na patelni.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawie się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !