Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka z lukrem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1\\2 kg
miód płynny 20 dag
masło 5 dag
cukier 20 dag
pisaki do tortów
Do dekoracji:

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z lukrem

Na patelni najpierw rozpuszczamy miód , dodajemy przyprawę do pierników i mieszamy.Włóż masełko i cukier i jeszcze chwilkę podgrzewaj. Masę tę przekładamy do miseczki, wbijamy jajko. Wsyp mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , który zapomniałam wyżej podać . I wszystko mieszamy, a potem zagniatamy ciasto, które owijamy w folie i do lodówy.Następnie wałkujemy i foremką wycinamy i układamy na blasze i pieczemy krótko jak wystygnie dekorujemy kolorowymi lukrami i pisakami. Np. ja dekoruję całe serduszko w jednym kolorze a potem innym kolorem pisakiem oznaczam kształt serduszko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 24.05.2012 13:56
ekstra
IlonaAlbertos 11.09.2011 22:09
Muszą być pyszne :)
Margo1 18.10.2010 08:53
też dobre
Beata73 26.09.2010 17:45
super pyszne!
Monika193
Monika193 26.09.2010 14:23
naprawdę świetne
IZABELA29 26.09.2010 11:03
super ,nie tylko na walentynki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak