Sposób przygotowania

bagietkę kroimy pod skosem na grube kromki. Jajka parzymy i roztrzepujemy z 2 łyżkami mleka na jednolitą masę w której zanurzamy pieczywo. na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i na gorącym układamy bagietkę. Smażymy do momentu aż jajko się zetnie a bułka zarumieni. Jeszcze gorące posypujemy cukrem i cynamonem i podajemy.
Bułeczki doskonale sprawdzają się na śniadanie jak i deser. Polecam także wariant pikantny:)

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    z cynamonem...hm...be to nie dla mnie ;P
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajnie, tylko czemu akurat cynamon :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne, lubię cynamon

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !