Sposób przygotowania

Fenkuł umyć, odciąć piętkę i usunąć zeschnięte łuski, przekroić podłużnie na pół, wyciąć resztę piętki w formie klina. Pokroić na paski poprzeczne do włókien. Brokuły podzielić na różyczki. Grzyby, szynkę i cebulę pokroić w kostkę. Olej podgrzać na patelni. Warzywa i szynkę usmażyć, ciągle mieszając. Wymieszać mleko ze śmietaną i jajkami, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Warzywa włożyć do płytkiej formy, polać sosem, oprószyć serem, wstawić do zimnego piekarnika, piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !