Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtka, ubić na sztywną pianę i wstawić do lodówki. Żółtka utrzeć z masłem i cukrem na kremową masę, dodać cukier waniliowy i skórkę z cytryny. Mieszając do masy dodawać stopniowo mleko, mąkę ziemniaczaną i pszenną, na końcu pianę z białka i wymieszać. Formę rozgrzać i lekko natłuścić, na jednego gofra wlać 1-3 łyżki ciasta. 1 łyżkę mąki ziemniaczanej wymieszać z 2 łyżkami soku wiśniowego, resztę soku podgrzać, zaprawić mąką i chwilę odczekać aż zgęstnieje. Dodać owoce, podgrzać, ale nie gotować. Śmietankę ubić z łyżką cukru i cynamonem, polewać nią owoce uprzednio ułożone na gofrach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !