Sposób przygotowania

Groch lub fasolę moczymy 2-3h lub więcej jeżeli ktoś planuje np. zrobić fasolkę na następny dzień. Gdy fasolka jest już wymoczona odlewamy wodę i wlewamy drugą następnie wstawiamy fasolkę na palnik i zaczynamy gotować gdy fasolka się już gotuje dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy a także pieprz i sól w miedzy czasie kroimy kiełbaskę i podsmażamy na patelni a boczek kroimy w kosteczki i wrzucamy bez podsmażania , gotujemy dalej fasolkę aż będzie prawie miękka i wtedy dopiero dodajemy koperek, majeranek i przecier pomidorowy .
Gotujemy jeszcze chwilę i gotowe :)

Sma Czne Go :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    dobre jedzonko ... lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    dobre jedzonko ... lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elysse

    wygląda smakowicie :))
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    uwielbiam fasolke :) az mam ochote teraz! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !