Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z boczusiem i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier pomidorowy 2 sztuki
sól do smaku
kiełbasa śląska 1 sztuka
kiełbasa podwawelska 2 sztuki
boczek kawałeczek do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku
groch 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z boczusiem i kiełbasą

Groch lub fasolę moczymy 2-3h lub więcej jeżeli ktoś planuje np. zrobić fasolkę na następny dzień. Gdy fasolka jest już wymoczona odlewamy wodę i wlewamy drugą następnie wstawiamy fasolkę na palnik i zaczynamy gotować gdy fasolka się już gotuje dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy a także pieprz i sól w miedzy czasie kroimy kiełbaskę i podsmażamy na patelni a boczek kroimy w kosteczki i wrzucamy bez podsmażania , gotujemy dalej fasolkę aż będzie prawie miękka i wtedy dopiero dodajemy koperek, majeranek i przecier pomidorowy .
Gotujemy jeszcze chwilę i gotowe :)

Sma Czne Go :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 11.10.2010 23:08
uwielbiam
Mysiunia 02.10.2010 14:24
uwielbiam fasolke :) az mam ochote teraz! :)
Elysse 02.10.2010 13:21
wygląda smakowicie :))
luna19 27.09.2010 22:57
dobre jedzonko ... lubię
luna19 27.09.2010 22:57
dobre jedzonko ... lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak