Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
sól, pieprz
zielenina
wywar z mięsa 3 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
wołowina 60 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w galarecie

wołowinę ugotować z włoszczyzną w osolonej wodzie mięso wyjąć wystudzić przepuścić przez maszynkę razem z ugotowanymi warzywami do zimnego wywaru włożyć żelatynę a gdy napęcznieje podgrzać do wrzenia włożyć mięso zmielone razem z warzywami do gorącej galarety przyprawić do smaku solą pieprzem i zieleniną rozlać galaretę do miseczek i ostudzić zimną galaretę włożyć na talerzyki skropić sokiem cytrynowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 22.10.2010 23:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak