Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kapustą w sosie pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1\\2 połówki
mięso mielone wołowe 30 dag
bułka czerstwa 1
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól
ziarenka smaku
kostka drobiowa 1\\2

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Szatkujemy kapustę jak najcieniej z pół ,tylko ćwiartkę, zalewamy gorącą wodą i wrzucamy do miseczki, mięso mielone też wrzucamy , bułkę czerstwą moczymy i też wrzucamy , sypiemy bułkę tartą , przyprawy, jajko i mieszamy ręką . Po wymieszaniu robimy kotleciki takie jak na mielone i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron. Do garnka wlewamy wodę , wrzucamy pół kostki, i te kotlety z patelni. I niech się z godzinkę pogotują . Na koniec zaprawiamy koncentratem , i wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 15.08.2012 15:53
super obiad:)
babcia
babcia 25.02.2012 14:44
polecam pyszny obiad!
plocia 08.11.2010 21:10
Przepysznie wygląda, ale bym chętnie zjadła
Monika193
Monika193 26.09.2010 14:21
też bardzo lubię mielone
alaaa 25.09.2010 20:24
ciekawy przepis,muszę wypróbować
Beata73 25.09.2010 18:49
ja też będę się nimi zjadać, tylko czy się opamiętam i zostawię coś dla moich domowników?
Margo1 25.09.2010 17:38
Za każdym razem kiedy smażę takie kotleciki to zawsze wyjmę już usmażone i się nimi zajadam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak