Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny gulasz wieprzowy z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 500 g
ZIEMNAIKI 5 szt
papryka mielona
cebula 2 szt
mąka
olej
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny gulasz wieprzowy z ziemniakami

Mięso pokroić w kostkę, cebulę w talarki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Zrumienić. Dodać mięso i smażyć, aż zacznie puszczać soki. Wsypać kilka łyżek Kucharka (do smaku), 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki i 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki. Zasypać mięso mąką i wlać 1 litr wody. Wymieszać. Dodać pokrojone ziemniaki - dusić, aż mięso będzie miękkie. Doprawić pieprzem według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 20.07.2011 22:20
pyszne
cukiereczek 31.01.2011 09:47
Ale smakołyk
cukiereczek 31.01.2011 09:47
Ale smakołyk
Jolanta40 23.12.2010 22:51
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak