Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka gotowana 40 dag
masło 6 dkg
musztarda 1 łyżka
pęczek szczypiorku 1 sztuka
sos beszamelowy
masło mąka 1+1 łyżka
mleko 1 szklanka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z szynki

robimy białą zasmażkę stale mieszając rozprowadzamy ją gorącym mlekiem powoli gotujemy az powstanie gęsty jednolity sos szynkę i ugotowane jajka mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa masło ucieramy na masę do której po łyżce dodajemy sos beszamelowy do powstałego kremu mieszając dodajemy masę szynkową musztardę szczypiorek oraz przyprawy pasztet formujemy na półmisku i wstawiamy na godzinę do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak