Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować umyte w mundurkach, ostudzić i wydrążyć przecinając wzdłuż do miski. Na oleju w garnku podsmażyć pieczarki z brokułami (pieczarki w kostkę brokuly na małe kawałki). W drugim garnku rozpuścić masło, dodać mąkę i usmażyć na złoty kolor. Ściągnąć z ognia i dolać szklankę mleka. Zagotować mleko tworząc sos, na końcu dodać ser żółty starty na grubym tarku. Złączyć to z brokułami i pieczarkami i faszerować ziemniaki. Na gorze posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku przez kilka minut aż ser się roztopi.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Muszą byc bardzo dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !