Sposób przygotowania

Fasolę moczymy przez noc. Do jednego garnka wrzucam fasolę. Po 30 min dodaję włoszczyznę i kostki rosołowe. Gotuję jeszcze ok 1h. W drugim garnku na oliwie podsmażam czerwoną cebulę i paprykę pokrojone w kostkę, pokrojone golonki bez skóry i drobno poszatkowany czosnek. Gdy cebulka się zeszkli dodaję pomidory z puszki oraz fasolkę wraz z wywarem. Doprawiam ostra papryką i Kucharkiem. Całość doprowadzam do wrzenia. Oddzielnie gotuję makaron w lekko osolonej wodzie. Wykładam na talerz makaron, wlewam zupę. Posypuję świeżo startym serem i drobno posiekaną bazylią. Dekoruję pomidorkiem pomarańczowym i listkami bazylii. Podaję z włoską bułką ciabatta.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo pożywna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ladnie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To jest danie! pożywne,sycące,super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    świetna zupka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !