Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dołki z dzemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2
mleko 1/4l
mąka 200g
2dkg drozdzy
skórka cytrynowa
sól
40g masła
tłuszcz do smażenia
dżem 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: dołki z dzemem

Jaja połaczyć z mlekiem, maką roztartymi drozdzami, starta skorka cytrynowa i sola, dokladnie wyrobic. Pod koniec dodac roztopiony tluszcz, pozostawic do wyrosniecia. Tluszcz rozpuscic na patelni-dolkownicy(takiej do jajek sadzonych) nalozyc ciasta, usmazyc, posmarować dzemem, posypac cukrem pudrem z wanilia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 16.07.2011 19:17
hmmm... jestem ciekawa jak smakują, ale nie mam takiej patelni więc pewnie nie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak