Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
mąki 2 łyżki
sera 15 dag
masło do smażenia
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Cebulę kroimy w plastry i rumienimy na ogniu na maśle. Dodajemy mąkę i chwile smażymy. Wszystko zalewamy ok 1,5 l wrzącej wody i gotujemy. Po ugotowaniu musimy przelać zupę przez sito, żeby odcedzić cebulę. Podajemy z grzankami. Grzanki: Kroimy bułkę na mniejsze kawałeczki, smarujemy masłem i wkładamy na chwilę do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak