Sposób przygotowania

Mięso gulaszowe pokroić na małe kawałki, wymieszać z przyprawą do mięsa duszonego, posolić i popierzyć do smaku. Następnie podsmażyć na patelni na małym ogniu. W między czasie podgotować wodę w garnku. Gdy już podsmażymy mięso wrzucamy je do gorącej wody dodajemy również liść laurowy, ziele angielskie i szczyptę soli. Odrazu siekamy cebulę i podsmażamy ją na patelni. Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka z mięsem. Podsmażone mięso wraz z przyprawami i cebulą gotujemy ok godziny. Z wody w której gotujemy wszystkie skaładniki zrobimy sos, dodatjąc do niego zasmażkę. Teraz wystarczy tylko ugotować kaszę jęczmienną i danie gotowe. Dla smaku do dania można dodać ogórka kiszonego.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    A ja lubię surówką z kiszonej kapusty
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takiego jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    może być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !