Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowo-śliwkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 600 g
margaryna palma 1 kost
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 3 łyżki
cukier 3 łyżki
budyń śmietankowy 2 opak
mleko 750 ml
śliwki duże 1 kg
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowo-śliwkowe

Z podanych składników na ciasto, zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na 2 części.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Blachę nasmarować tłuszczem.
Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na cieście ułożyć połówki śliwek.
Budyń z cukrem gotować na mleku, gorący budyń wylać na śliwki.
Na masie ułożyć rozwałkowaną drugą połowę ciasta.
Piec 35 minut w 180 stop.
Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 21.07.2011 19:45
super
Jolanta_P-S 20.03.2011 18:33
ciekawy przepis
goofy9 06.11.2010 23:45
pysznee, robię podobne
alaaa 26.09.2010 17:12
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak