Sposób przygotowania

Z podanych składników na ciasto, zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na 2 części.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Blachę nasmarować tłuszczem.
Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na cieście ułożyć połówki śliwek.
Budyń z cukrem gotować na mleku, gorący budyń wylać na śliwki.
Na masie ułożyć rozwałkowaną drugą połowę ciasta.
Piec 35 minut w 180 stop.
Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pysznee, robię podobne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !