Sposób przygotowania

30 dkg mąki
30 dkg cukru
18 dkg masła
6 jaj
skórka i sok z 1 cytryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami do białości, dodać skórkę i sok z cytryny, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu ubitą pianę.

MAK:

30 dkg maku
3 jaja
1 szkl. cukru-pudru
cukier waniliowy

Mak sparzyć i zemleć. Żółtka ubić z cukrem, dodać aromat, bakalie , mak i pianę ubitą z białek. Lekko wymieszać.

Połowę ciasta wlać do blachy i ułożyć na nim mak. Przykryć resztą ciasta.
Piec ok. 40 min. Polać polewą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pyszności!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Bardzo fajny przepis ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ja nie sieję maku ale mak lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !