Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna złota zupka :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 średnie marchewko pokrojone w kosteczkę
bulion drobiowy 2 szklanki
wędzonka 4 łyżki (drobno pokrojonej)
cebula 1 szt.
dynia 1 szklanka
ziemniaki 1 szt.
olej słonecznikowy 2 łyżki
masło 1 łyżka
pestki dyni 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna złota zupka :

Tą zupkę gotuję każdej jesieni - bardzo lubię dynię na pikantnie .
Warzywa ( dynia, ziemniak, cebula, marchew ) zalać bulionem i gotować 40 minut na małym gazie ). W tym czasie usmażyć na oleju wędzonkę na chrupko i rumiano. .Pestki dyni prażyć chwilę na suchej patelni. Zupę zmiksować na krem . Doprawić do smaku .Dodać masło i zagotować .
Podawać posypaną natką pietruszki, pestkami, odsączoną z tłuszczu wędzonką i grzankami lub chrupiącą bagietką ( wolę z grzankami z chleba tostowego ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 07.11.2012 13:54
pycha
Agnik 14.12.2011 21:12
rewelacja
FAFIK 19.03.2011 20:46
Babcia wie jakie zupki są najlepsze :)
Ewa111 26.09.2010 15:18
bardzo bobra zupka
iwa643 26.09.2010 08:18
wygląda apetycznie
wedith1 25.09.2010 17:25
Ajajaj, zupka świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak