Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z orzechów włoskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier waniliowy do smaku
białko 8 sztuk
cukier 60 dag
cukier puder do smaku
orzechy włoskie 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z orzechów włoskich

Orzechy mielimy. Białka ubijamy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Mieszamy. Podgrzewamy w garnku około 5 minut nieustannie mieszajac. garnek zestawiamy z ognia, studzimy. Formujemy nasze ciastezka (kształt dowolny) na kazde ciasteczko na góre wkładamy rodzynkę, pistacje lub płatek migdałowy (zalezy od preferencji). Pieczemy na blasze wyłozonej pergaminej do czasu zarumienienia sie. Po wystygnieciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 01.06.2012 22:43
szybkiei smaczne
jolaxa1 30.10.2011 23:25
super
Justyna Jussstiii 04.10.2011 16:13
faktycznie wykwintny
Iwona51
Iwona51 06.05.2011 22:22
muszą być smaczne
mundek1011 26.09.2010 20:57
dobrze, ze mam duzo orzechów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak