Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOBRE KIEŁBASKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 40 dag
ryż 3/4 SZKLANKI
tłuszcz 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
groszek zielony 0;5 PUSZKI
PIKANTNY SOS POMIDOROWY 1 łyżka
pomidory bez skóry 2 SZTUKI
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: DOBRE KIEŁBASKI

RYŻ UGOTOWAĆ ODSĄCZYĆ WYMIESZAĆ Z ŁYŻECZKĄ MASŁA I UTRZYMAĆ W CIEPLE POD PRZYKRYCIEM KIEŁBASKI NACIĄĆ NA UKOS I OBSMAŻYĆ NA RUMIANO NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU NASTĘPNIE WYMIESZAĆ RYŻ Z SOSEM POMIDOROWYM RODZYNKAMI I GROSZKIEM UŁOŻYĆ NA PÓŁMISKU NA WIERZCHU POŁOŻYĆ USMAŻONE KIEŁBASKI POSYPAĆ POSIEKANĄ PIETRUSZKĄ PRZYBRAĆ POKROJONYMI ĆWIARTKAMI POMIDORÓW

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak