Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w miętowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wini, 1/2 szklanki
świeża mięra, 2 łyżki
zielony koperek, 2 łyżki
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 szklanki
filety z mintaja 1 kg
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w miętowym sosie

Filety skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, posypujemy pieprzem i estragonem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wraz z olejem i masłem, wlewamy bulion warzywny. Wkładamy do piekarnika na 170 C na 20 minut. Po tym czasie wlewamy białe wino, wsypujemy miętę i koperek i wkładamy jeszcze na 10 minut do piekarnika. Podajemy z ziemniakami z wody lub białym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.04.2013 06:49
chętnie wypróbuję
m1monika 25.04.2011 12:00
jeszcze takiej nie jadłam
Beata73 13.02.2011 10:42
wspaniałe danie rybne!
Mysiunia 03.02.2011 10:24
ciekawy przepis:)
kuklik 18.11.2010 09:00
interesujące
mamusia1 11.10.2010 15:32
brzmi i wygląda zachęcająco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak