Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe: do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, wbijamy jajko i doprawiamy Kucharkiem. Miksujemy ok 2-3 min. Fileta myjemy, osuszamy papeirowym ręcznikiem kuchennym, a następnie kroimy w paski. Każdy kawałek dokładnie obtaczamy w ciście naleśnikowym i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Przygotowujemy sos: Cebulę obieramy, kroimy w piórka i smażymy na oleju na złoty kolor. Przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy powidła oraz keczup. Mieszamy i chwilę dusimy. W naczyniu żaroodpornym układamy usmażone kawałki kurczaka. Wlewamy sos śliwkowo - keczupowy. Zapiekamy ok 30 min. Podajemy z ugotowanym ryżem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !