Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzac. Drożdże rozmieszac z odrobiną ciepłego mleka i łyżką cukru. Odstawic do wyrośnięcia. Mąkę przesiac do miski dodac mleko, wyrośnięte drożdże, rozpuszczone masło, sól, oraz pozostały cukier. Wyrobic gładkie cisto. Odstawic do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętośc podziecic ciasto na około 10 częsci i każdy kawałek rozpłaszczyc w dłoni, nadziac łyżeczką nutelli i uformowac bułeczkę. Ułożyc na wysmarowanej tłuszczem blaszce i odstwaic na 15 minut. Piec na złoto w temp 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    pychotka!
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !