Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w sosoie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1kg ryb(duzy okon lub leszcz)
1/2 l śmietany
1 łyżka tartego chrzanu
1 łyżeczka cukru
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosoie chrzanowym

Ryby czyścimy, myjemy i osączone lekko nacieramy solą i pieprzem i polewamy sokiem z cytryny. Większe ryby można odfiletować i podzielić na porcje. Odstawiamy na 1/2 godz. Układamy rybę w rondlu, zalewamy śmietaną i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 10 min. Dodajemy chrzan, cukier i dusimy następne 10-15 min. Po koniec dodajemy koperek.
Podajemy z ziemniakami lub ryżem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak