Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki marynowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 6-7 szt
ziele angielskie do smaku
ocet szklanka
sól do smaku
woda 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki marynowane

Zdrowe, nieduże podgrzybki oczyścić i umyć. Obgotować w osolonej wodzie. Zalewę przygotować w następujący sposób: zagotować wodę z octem w proporcji 5:1, dodać liście laurowe, ziele angielskie i posolić do smaku. W słoiczkach ułożyć luźno grzybki, włożyć kilka małych cebule, zalać zalewę i pasteryzować około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 09.02.2012 20:17
aż ślinka leci:)
klaklak 28.01.2012 23:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak