Sposób przygotowania

oczyścić i umyć paprykę.pokroić w cienkie paski.Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni.Dusimy paprykę przez 3 minuty, zdejmujemy z patelni.Rozgrzewamy resztę oleju, smażymy kotlety po 5 minut z każdej strony.Doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z patelni. Obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę.Dusimy na tym samym tłuszczu ok 3 minuty.Pomidory z syropem przecieramy przez sito dodajemy przecier do cebuli.Dodać rosół ,koncentrat oraz listek laurowy.Doprawiamy sola ,pieprzem,cukrem i tymiankiem.Zwiększamy ogień aby odparować sos i jeszcze raz doprawiamy do smaku.Kotlety włożyć do sosu na wierzch kładziemy paprykę Dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 5 min. Makaron ugotować w osolonej wodzie i podawać z mięsem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !