Sposób przygotowania

Ugotować 5 ziemniaków.
1 kg ziemniaków zetrzeć na tarce i wydusić z soku.
Gotowane ziemniaki zemleć maszynką i zmieszać z surowymi.
Dodać 1 szkl. mąki, wbić 1 jajo i posolić. Wymieszać. Rozłożyć placek na stolnicy i odcinać na wrzącą osoloną wodę. Gdy wypłyną na wierzch wyciągać łyżką cedzakową na durszlak i polać zimną wodą.
1,20 kg kapusty kiszonej ugotować, wycisnąć, pokroić i usmażyć.
Dodać pieprz i sól. Wymieszać z kluskami.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    NApewno muszą być smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    ciekawe kluseczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !