Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone zielone pomidory

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielone pomidory 5
kaszka kukurydziana 1/2 szklanki
wędzony boczek 10 plasterkow
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone zielone pomidory

Pomidory pokroić w plastry, posolić i popieprzyć. Na patelni podsmażyćboczek, tak żeby tłuszcz się wytopił i zostały chrupiące plasterki. Mięso odłożyć, a na tłuszczu smażyć plastry pomidorów, obtaczając je wcześniej w kaszce kukurydzianej. Podawać skropione tabasco, z plasterkami boczku i kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 29.07.2011 20:39
takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak