Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić, ugotować i odsączyć. Jajko rozbić, rozdzielając żółtko i białko. Żółtko wyrobić z mąką i piwem na jednolitą masę. Białko ubić na pianę, dodać do ciasta, doprawi pieprzem i solą, delikatnie wymieszać. Do masy włożyć brukselkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Łyżką wkładać brukselkę na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczna
  • 4
    original
    Opublikowano

    iza15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy sposób podania brukselki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !