Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokułowe pierozki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
brokuł 1 sztuka
ser lazur 1/2 opakowania
żółty ser starty 10 dkg
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Brokułowe pierozki z ciasta francuskiego

ciatso francuskie kroimy na kwadraty.
Na każdy z nich nakładamy farsz:
ugotowany i pokrojony brokuł, starty na tarce żółty ser, sól, pieprz,rozdrobniony czosnek i odsączona z zalewy ciecierzyca. Na wierzch każdej \"kupki\" farszu kładziemy cienki plasterek plesniowego sera.
Zwijamy brzegi kwadratu do środka, tak, zeby powstał pierożek.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku aż pierożki będą miały złoty kolor.
Podajemy z piwem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak