Sposób przygotowania

Zaczynamy od wstawienia makaronu - będzie gotowy akurat, gdy skończymy sos.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z drobno posiekanym ząbkiem czosnku (polecam użyć patelnię teflonową). Gdy już się zarumieni wlewamy bulion i śmietankę. Przez chwilę gotujemy i dodajemy grubo starty parmezan. Gdy się rozpuści Wrzucamy groszek i delikatnie mieszając chwilę gotujemy. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem.
Przed podaniem każdą porcję ozdabiamy drobno startym parmezanem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    na pewno smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    smakowitości:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    zapowiada się bardzo pysznie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !