Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i mąki dodać 1/3 szkl ciepłego mleka i odstawić do wyrośnięcia.
Żółtka utrzeć z cukrami na kogel-mogel.Do miski wsypać mąkę wlać rozczyn drożdżowy,utarte jajka ,letnie mleko zagnieść około 15 min.Dodać rozpuszczoną margarynę i bakalie.Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej formy i odstawić na 40 min do wyrośnięcia.Piec w 170 st około 40 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    na pewno będzie smaczna,lubię bakalie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię takie babki "z bogatym wnętrzem".
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna ta babka :-)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetna babeczka i jeszcze drożdzowa.....
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajny przepis,wypróbuję.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z bakaliami zawsze chętnie zrobię
  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    rewelacja dla podniebienia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !